Музика и танци за децата

Категория: Образование и наука

Местоположение:

гр. Сливен, ул. "Халката" № 38

Основна цел:

Събиране на средства за закупуване на музикална уредба за нуждите на Детска ясла № 6, гр. Сливен.

Детска ясла № 6 се намира в един от най-старите квартали на Сливен – кв. "Република" - тихо и спокойно място в подножието на Стара планина с добре оформен двор с богата растителност и самостоятелни площадки за игра на децата. Яслата има всичко, за което може да се мечтае: за децата - уют, радост и забавление, за колектива - добра материална база, която ги мотивира да работят с удоволствие и да даряват цялата си любов на малките палавници, а за родителите - спокойствие и удовлетвореност от това, че за децата им се грижат добри професионалисти.

В яслата се отглеждат и възпитават 64 деца на възраст от 1 до 3 години, разпределени в четири групи. В чудния свят на тази възрастова група всичко е неподправено, истинско и красиво. Те бързо намират мястото си при любимите играчки в просторните и слънчеви игрални помещения.

Конкретни цели:

Поставихме си за цел да съберем средства за закупуване на музикална уредба, която да ползваме както в ежедневните занимания, така и при провеждането на детските празници в яслата. Към момента разполагаме със СD-касетофон за четирите групи, което е крайно недостатъчно и затруднява работата ни, а децата са отворени към музиката и ежедневно желаят да слушат детски песнички, да танцуват и да се забавляват.

Основни дейности:

Във възрастта между 1 и 3 години децата копират и подражават на всичко което видят от възрастните. Много често, когато пеят песнички и танцуват по време на заниманията, които се провеждат в яслата те проявяват желание да пеят с микрофон, но поради липса на такъв, използват детски играчки, имитирайки микрофон.

Със закупуването на музикална уредба ще удовлетворим желанието на децата да слушат музика, да пеят с микрофон, да танцуват и да се забавляват. Ще направим живота им в детската ясла още по-забавен и развлекателен, а детските им очички ще бъдат озарени от щастие и радост.

Необходим общ бюджет по пера:

Музикалната уредба е комплект от СD, усилвател и микрофон на обща стойност 450 лв.

Очаквани резултати:

Музикалното възпитание има голямо значение за развитието на детските емоции. То допринася за социализацията на детето. Когато детето пее, свири, слуша музика заедно с другите деца, то изявява себе си като част от едно цяло - възпитава се в толерантност и сърдечност към другите деца, към спазване на правилата на играта, изискванията на пеенето и другите дейности, постепенно придобива умения за социална ангажираност и контакти с околните.

Слушайки музика, децата стават чувствителни и непосредствени в преживяването на нещо по-различно. Това допринася за създаване, потвърждаване и повишаване на музикалните перцепции и представи, а това е една много добра основа за развиване на техните музикални способности.

Водени от желанието да възпитаваме позитивни и добронамерени характери и личности, да покажем на децата истински важните неща в живота, чрез музиката внасяме непосредствена радост в техния живот, а това се постига с много любов и търпение.

450 лв.
са събрани от 450 лв.

 

Остават

-

Направете дарение

Сума на дарението:

(BGN)

Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

Крайна дата за събиране на дарения: 25.01.2019 г.

Даренията могат да надхвърлят целевата сума.

Информация за получателя:


Име на организацията:
Детска ясла № 6
Адрес на организацията:
гр.Сливен, ул. "Халката" № 38
Лице за контакт:
Красимира Тачева
Телефон: 044/623809
E-mail: krasitacheva1966@abv.bg

Информация за инициатора:


Име на организацията:
Детска ясла № 6
Адрес на организацията:
гр. Сливен, ул. "Халката" № 38
Лице за контакт:
Красимира Тачева
Телефон: 044/623809
E-mail: krasitacheva1966@abv.bg

Споделете в социалните мрежиКатегории

Проекти, каузи, събития, подредени по категории:

Подкрепи каузата


Вие желаете да организирате събитие, за да подкрепите конкретна кауза. Опишете това събитие на общността, обяснете защо то е важно. Общността може повече от всеки един от нас.

Помогни с труд, материали или друга финансова помощ